Državljani Srbije švercovali kokain

Hrvatska policija uhapsila je dvojicu državljana Srbije koji su pokušali da švercuju oko 1,7 kilograma kokaina tako što su ga natopili u odeću.

Izvor: Beta

Subota, 27.03.2010.

18:08

Default images

Hrvatska policija saopštila je da su srpski državljani starosti 29 i 35 godina uhapšeni na zagrebačkom aerodromu, a drogu su pokušali da prošvercuju tako što su je natopili u odeću koju su osušili i složili u putne torbe.

Vrednost kokaina visoke čistoće na hrvatskom tržištu vredi oko pola miliona kuna (oko 70 000 evra), a nabavljen je u glavnom gradu Perua, Limi. Droga je bila namenjena srpskom narko tržištu.

Mediji navode da su krijumčari Fahrudin N. i Rihan M. iz Novog Pazara. Oni su na aerodrom u Zagrebu doputovali u sredu uveče redovnom avio linijom iz Perua preko Pariza, a istragom je utvrđeno da su iz Beograda krenuli početkom marta.

Prilikom carinskog pregleda u dva putna kovčega pronađeno je puno odeće prekrivene osušenom materijom bele boje.

Veštačenjem u centru za forenzička ispitivanja utvrđeno je da se radi o kokainu, a policija je navela da je do sada veštačena samo polovina odeće iz koje je izvučeno 1, 7 kilograma droge.

Nakon kriminalističkog istraživanja privedeni su istražnom sudiji u Zagrebu uz krivičnu prijavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: