Rezolucija SRS o genocidu

SRS je saopštila da je podnela Skupštini Srbije Predlog Rezolucije o osudi genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Izvor: B92

Subota, 27.03.2010.

14:18

Default images

SRS u saopštenju navodi da su razlozi za podnošenje Rezolucije "relativizovanje genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima u NDH, činjenica da režim u Hrvatskoj ne priznaje genocid, okupacija Republike Srpske Krajine, veličanje ustaških zločina u hrvatskoj javnosti i pokušaj formiranja Hrvatske pravoslavne crkve".

"Skandalozna činjenica da je Boris Tadić išao u privatnu posetu Ivi Josipoviću i dao obećanje da će Srbija povući tužbu protiv Hrvatske pred Međunarodnim krivičnim sudom", rekla je članica Predsedničkog kolegijuma SRS Vjerica Radeta danas na konferenciji za novinare, prenosi Informativna služba SRS u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: