Krediti uz subvenciju države

Vlada usvojila program subvencionisanih dinarskih gotovinskih i potrošačkih kredita koje će građani moći da koriste za kupovinu domaćih proizvoda i usluga.

Izvor: B92

Petak, 26.03.2010.

15:37

Default images

Kako je agenciji Beta rečeno u Ministarstvu ekonomije, banke će iduće nedelje početi da primaju zahteve za kredite. Poslovne banke će u te kredite plasirati ukupno 30 milijardi dinara, a država će ih subvencionisati sa milijardu i po dinara.

Ciljevi subvencionisanih dinarskih kredita su povećanje kupovne moći građana, podsticanje domaće tražnje i proizvodnje, brži privredni rast i jačanje dinara.

Potrošački krediti će moći da se koriste za kupovinu nameštaja, podnih obloga, bele tehnike, građevinskog materijala, sanitarija i plaćanje turističkih aranžmana.

Ta vrsta kredita će se odobravati na tri godine, sa godinom počeka, a kamatna stopa biće 7,5 odsto godišnje.

Kako je najavljeno, maksimalni iznos gotovinskog kredita je 300.000 dinara, a rok otplate je, kao i kod potrošačkih kredita, tri godine sa počekom od jedne godine.

Kamata na gotovinske kredite biće fiksna i iznosiće 7,5 odsto godišnje za građane čiji su prihodi do 30 000 dinara, dok će za one koji imaju zaradu od 30 000 do 80 000 dinara kamatna stopa biti 8,95 odsto godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: