Nove pretnje Bin Ladena

Osama bin Laden zapretio je da će biti ubijeni svi Amerikanci koje su njegovi ljudi zarobili, ako optuženi za napade 11. septembra 2001, budu osuđeni na smrt.

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.03.2010.

15:22

Default images

U audio poruci koju danas objavljuje katarska televizija Al Džazira, vođa terorističke mreže Al Kaida Osama Bin Laden navodi da predsednik SAD Barak Obama "nastavlja politiku svojih prethodnika" posebno u Avganistanu i osuđuje spremnost Bele kuće da "pogubi heroje".

"Na dan kada SAD donesu takvu odluku, doneće i odluku o pogubljenju svih Amerikanaca koje smo zarobili", upozorio je Bin Laden.

Halid Šeik Mohamed, samoproklamovani glavni organizator napada u SAD 11. septembra 2001. u kojima je poginulo gotovo 3 000 ljudi, i još četvorica optuženih još čekaju suđenje.

SAD: Apsurdne pretnje Bin Ladena

Vašington je odbacio kao "apsurdne" pretnje lidera Al-kaide Osame bin Ladena da će pogubiti svakog Amerikanca koga zarobi, ukoliko bude osuđen na smrt Halid Šeik Mohamed, koji je jedan od glavnih aktera terorističkiih napada na SAD, 11. septembra 2001. godine.

"Vrhunac je apsurda da bilo ko povezan sa Al-kaidom čak i nagovesti da će sada, najzad, početi da loše postupaju sa zarobljenicima", izjavio je za Rojters zvaničnik zadužen za protivterorističcke operacije.

"Oni su možda zaboravili Denija Perla i sve ostale koje su zaklali, ali mi nismo", dodao je isti neimenovani zvaničnik.

Danijel Perl, novinar "Vol strit džornala" ubijen je 2002. godine pred kamerama, pošto su ga oteli pripadnici Al-kaide, a Šeik Mohamed je priznao da mu je ličcno odrubio glavu.

Bin Ladenova najnovija pretnja dolazi u vreme kada se očekuje odluka američkih zvaničnika o eventualnom izvođenju Mohameda, koji se nalazi u zatvoru američke baze Gvantanamo, na Kubi, pred američki vojni sud na Menhetnu.

Američka administracija planira da u SAD sudi jednom broju zatvorenika iz Gvantanama, ali još nije poznato gde i kada će to biti, niti da li će oni biti izvedeni pred vojni ili krivični sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: