Vlasnik kofišopa kažnjen zbog droge

Vlasnik najvećeg kofišopa u Holandiji osuđen je u Midelburgu na kaznu od 10 miliona evra zbog kršenja zakona o narkoticima.

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.03.2010.

15:04

Default images

"Vlasnik 'Čekpointa' osuđen je da nadoknadi državi malu sumu od 10 miliona evra od novca do kojeg je došao na nezakonit način", saopštio je sud. Tužilaštvo je zatražilo novčanu kaznu od 28 miliona evra i 18 meseci zatvora za Medija Vilemsena (58), vlasnika kofišopa u mestu Ternezenu, na granici sa Belgijom.

Sud je ocenio da se kofišop bez pomoći lokalne zajednice nikada ne bi mogao toliko razviti pošto je imao dve do tri hiljade mušterija dnevno.

Policija je 2007. i 2008. zaplenila više od 200 kilograma kanabisa u tom kofišopu i okolnim zgradama, dok je dozvoljeno imati zalihe od samo 500 grama.

Glavne mušterije "Čekpointa" do maja 2008. kada je zatvoren, bile su Belgijanci i Francuzi.

U kofišopovima u Holandiji dozvoljeno je prodavanje i konzumiranje marihuane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: