SAD: Povlačenje nosiljki za bebe

U SAD je povučeno milion kengur nosiljki za bebe proizvođača Infantino pošto su dovedene u vezu sa smrću tri deteta.

Izvor: B92

Sreda, 24.03.2010.

18:22

Default images

Komisija za bezbednost proizvoda (CPSC) saopštila je da bebe mogu da se uguše zbog meke tkanine nosiljki i apelovala na roditelje da odmah prestanu da u kengur nosiljke stavljaju bebe mlađe od četiri meseca.

Povlače se modeli "slingrajder" i "vendibelisimo", koji su bili u prodaji od 2003. godine. U SAD se povlači milion, a u Kanadi će biti povučeno 15 000 kengur nosiljki.

Kompanija Infantino saopštila je da blisko sarađuje sa CPSC-om i najavila da će kupcima besplatno zameniti nosiljke.

Komisija za bezbednost je početkom marta izdala šire upozorenje u vezi s kengur nosiljkama, rekavši da se bebe, posebno one mlađe od četiri meseca, u njima izlažu riziku od gušenja. Ugrožene su i prevremeno rođene bebe, one koje su na rođenju imale malu težinu ili imaju problema sa disanjem.

CPSC tada nije imenovala nijednog proizvođača ili model nosiljki, ali je saopštila da je u poslednjih 20 godina istraživala ili identifikovala 14 smrtnih slučajeva koji su dovedeni u vezu sa kengur nosiljkama.

U današnjem saopštenju CPSC-a kaže se da su tri bebe umrle prošle godine, a sve tri smrti povezane su sa nosiljkama kompanije Infantino. Tačan uzrok smrti beba nije saopšten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: