Odloženo suđenje Sretenu Jociću

Suđenje Sretenu Jociću zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića odloženo je za 12. april jer nije došao njegov branilac Vladimir Petrović.

Izvor: B92

Sreda, 24.03.2010.

12:43

Default images

Jocić se međutim požalio sudskom veću, sa novim predsednikom - sudijom Majom Ilić na čelu, da on nije obavešten da li je njegov branilac po službenoj dužnosti (koji je bio angažovan samo u toku saslušanja svedoka - Zorana Đorđevića 26. oktobra prošle godine) razrešen te dužnosti, a isto je naveo i kao opravdanje za izostanak advokata Petrovića.

Pošto ga je sudija Ilić obavestila da je branilac po službenoj dužnosti razrešen još u novembru prošle godine, kao i da "njegov advokat Petrović vrlo dobro zna da to nije prepreka za njegov dolazak na suđenje", Jocić je izrazio želju da se njegov "prvi" advokat Zdenko Tomanović vrati u predmet.

Jocić je Tomanoviću u oktobru otkazao punomoćje, zato što je, kako je danas objasnio, advokat odbio njegov zahtev da zatraži izuzeće tadašnjeg predsednika sudskog veća Mire Ilić, postupajućeg tužioca Zorana Đošića i da podnese krivičnu prijavu protiv predsednika suda Siniše Važića.

Osim Tomanovića, koji ga zastupa i u predmetu ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića, po Jocićevoj želji sud će na sledeći pretres pozvati i advokata Petrovića, Vesnu Lončar i Isidoru Dacović.

Prilikom zakazivanja narednog pretresa, Jocić je zamolio sudiju da ima u vidu da on spema odbranu za početak suđenja 20. aprila u predmetu Pukanić gde, kako je naveo, ima da pročita 8.000 strana i da očekuje da mu stigne još "100 CD-ova", napominjući da "on nema ništa sa tim i da mu je to nametnuto".

Sudija Ilić mu je na to odgovorila da i on mora da poštuje obaveze sudskog veća, ukazujući da je i njoj "na neki način nametnuto da njemu sudi" u tom predmetu.

Današnje suđenje je kao i više ranijih glavnih pretresa iz bezbednosnih razloga održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora, u čijem pritvoru Jocić boravi od 27. aprila 2009. kada je uhapšen zbog sumnje da je organizovao ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog pomoćnika Nike Franjića.

U delu sudnice za javnost danas nije bilo gužve, kao na prethodnim suđenjima, pa se u publici osim novinara, našao bivši direktor "Politike" Dragan Hadži Antić koji prati sva Jocićeva suđenja, operska pevačica Tamara Nikezić i još jedan mlađi gospodin.

Suđenje bi 12. aprila formalno trebalo da krene ispočetka zbog promene predsednika sudskog veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: