Pitić i Čupić bez komentara o NBS

Goran Pitić i Vladimir Čupić, koji se u medijima pominju kao kandidati za novog guvernera NBS, nisu želeli da komentarišu te navode.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 24.03.2010.

11:56

Default images

"Pitanje NBS generalno i pozicije guvernera je toliko ozbiljno i važno, jer podrazumeva odnos prema kvalitetu te institucije, njenoj kredibilnosti i nezavisnosti i institucije i funkcije koje predstavlja guverner", rekao je predsednik IO banke "Sosijete ženeral" Goran Pitić.

"U tom kontekstu ja želim da tu priču podržim, tako da je ne komentarišem u javnosti i da ne postavljam ovu temu na personalnoj osnovi", istakao je Pitić.

Vladimir Čupić, predsednik IO Hypo Alpe-Adria-Banke izjavio je, povodom informacija da je jedan od kandidata za novog guvernera Narodne banke, da ga niko tim povodom nije zvao, kao i da su takve najave bez utemeljenja i da ih ne treba ni ubuduće komentarisati.

Trenutno sam usmeren na vođenje banke na čijem sam čelu, jer želim da ova banka i dalje bude uspešna kao i do sada, zaključuje se u pisanoj izjavi Čupića.

Guverner NBS Radovan Jelašić podneo je neopozivu ostavku. On je na konferenciji za novinare rekao da je ostavku podneo iz ličnih razloga i da je njegova odluka konačna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: