Kosovo: Kontrola na prelazima

Na prelazima Jarinje i Brnjak, na severu Kosova, Euleks već nekoliko dana sprovodi detaljnu proveru određenih autobusa, kamiona i vozila koji dolaze na Kosovo.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2010.

23:24

Default images

Kontrolu pored Euleksa vrše Kosovska policija i carinski službenici. Povod za oštriju kontrolu je otkriće i zaplena oružja u Leposaviću.

Gužva na punktovima na severu je do skoro bila gotovo nezamisliva. Pooštravanjem kontrole već se formiraju manji redovi i na ulazu i na izlazu.

Neki trgovci na malo su bili iznenađeni što im je rečeno da moraju da plate kosovsku carinu. Za vozače kamiona procedura Euleksa nije iznenađenje, oni su već uhodani.

U vreme kada je ekipa B92 bila na punktu Jarinje kod Leposavića, neki automobili su vraćeni i po nekoliko puta zbog prevoženja kanti sa benzinom.

Portparolka Euleksa Aleksandra Džordž izjavila je da se na punktovima kod Leposavića i Zubinog Potoka vrši detaljna kontrola kako bi se obezbedio najviši nivo sigurnosti.

"Euleks je nedavno u Leposaviću pronašao oružje, eksploziv i detonatore, unete preko prelaza na severu i to je razlog za dodatne bezbednosne mere", rekla je Aleksandra Džordž.

Od 19. marta Euleks i Kosovska policija su počeli detaljniju kontrolu automobila, kamiona, autobusa i vozova na graničnim prelazima 1 i 31 koji ulaze na Kosovo. Cilj ovih mera je povećanje bezbednosti u ovom regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: