Silajdžić o članstvu u NATO-u

Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić kazao je da je od delegacije NATO-a dobio obećanje da će BiH ući u savez kada ispunii tražene zahteve.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2010.

15:25

Default images

Silajdžić je istakao da će se odmah na narednoj sednici Predsedništva BiH razgovarati o višku naoružanja, ali i slanju vojnih jedinica iz BiH u Avganistan. On je istakao da je potrebno što pre ispuniti zahteve za ulazak BiH u MAP, zbog mogućih opstrukcija iz Republike Srpske.

Silajdžić je novinarima, nakon susreta sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Foghom Rasmusenom, rekao da RS vode ljudi koji ne žele ni Bosnu i Hercegovinu, a ni NATO.

"Ipak, većina građana BiH žele da postanemo članice NATO saveza i članovi Predsedništva BiH su takođe ujedinjeni u tom stavu", rekao je Silajdžić.

Komentarišući jučerašnju izjavu premijera RS Milorada Dodika, prema kojoj je vreme da se razmišlja o "mirnom razlazu" unutar BiH, Silajdžić je naglasio da su to samo izjave koje ne mogu imati nikakvog efekta.

Silajdžić je poručio svima koji ne prihvataju BiH, da "mogu iz nje da odu".

"Oni koji još govore o dezintegraciji BiH su zaista van istorije", kazao je Silajdžić nakon susreta sa Rasmusenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: