Iz trajekta iscurilo 33 tone goriva

Iz Jadrolinijinog trajekta "Tin Ujević", koji je prilikom uplovljavanja u splitsku trajektnu luku krmenim delom udario u gat, iscurele su 33 tone dizel goriva.

Izvor: Beta

Utorak, 23.03.2010.

10:22

Default images

Lučka kapetanija Split je u cilju sprečavanja širenja zagađenja mora odmah organizovala postavljanje plutajućih brana a aktiviran je i štab za iznenadno zagađenje mora, saopštilo je noćas hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture. Na mesto nesreće stigli su policija i vatrogasci, a sanacija traje i danas.

Prilikom udara u obalu na boku broda s leve strane nastalo je oštećenje površine tri puta tri metra.

U trenutku nesreće na trajektu je bilo 145 putnika, 11 putničkih i 21 teretno vozilo, ali niko nije povređen, niti je bilo materijalne štete na vozilima.

Uzroci nesreće još se ispituju, a Ministarstvo je saopštilo da će inspektori lučke kapetanije ispitati kapetana broda i 12 članova posade.

Zbog nesreće u splitskoj luci, Zelena lista Zagreba traži od ministra Božidara Kalmete ostavku. Oni smatraju da je on moralno i politički odgovoran za tu nesreću, kao i za tri železničke nesreće u protekloj godini.

Trajekt "Tin Ujević" uveden je u redovnu plovidbu sredinom 2003. godine na relaciji Split-Stari Grad na ostrvu Hvaru. Jedan je od najvećih i najsavremenijih trajekata na Jadranu za lokalne linije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: