Zbog dugova MIN pred zatvaranjem

Zbog velikih dugova i hipotekarnog kredita koji je podigao bivši vlasnik, preduzeću "MIN Specijalna vozila" preti zatvaranje.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2010.

10:12

Default images

Preko osamdeset odsto zaposlenih u nekada vodećem proizvodjaču i remonteru specijalnih vozila prijavilo se za odlazak iz preduzeća po osnovu socijalnog programa. Radnici mesecima u nazad nisu primili platu, niti im je povezan radni staž.

Preduzeće MIN Specijalna vozila je 2007. godine prodato italijanskom ”Friuleksportu” za svega 80.000 evra. Tadašnji vlasnik je podigao hipotekarni kredit od 1.750.000 evra. Prizvodnja nikada nije pokrenuta , kupoprodajni ugovor je raskinut, a radnicima su ostavljena dugovanja . Zato je 58 od ukupno 75 radnika odlučilo da napusti fabriku.

Zbog nenamenskog trošenja para koje su podignute za pokretanje proizvodnje sindikat zaposlenih je pokrenuo postupak. Utvrđena je zloupotreba ali preduzeće nema para za sudske sporove.

Direktor Specijalnih vozila Dragan Velicković očekuje da pravosudni organi sprovedu postupak do kraja ali ne veruje da će i proizvodnja biti pokrenuta.

Pored kredita od milion i 750.000 evra zbog kojeg su proizvodne hale oduzete ovom preduzeću, specijalna vozila su opterećena i revolving kreditom od oko tri miliona evra.

U nekada vodećem preduzeću za proizvodnju autodizalica, kontejnera, snegočistača i raonika, pet godina u nazad nije nista proizvedeno. U poslednje dve godine nije se radio ni remont. Od početka ove godine počeli su poslovi remontovanja pa će radnici biti uposleni dok čekaju socijalni program i odlazak iz preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: