Pojačana kontrola na severu Kosova

Portparol carinske službe EULEKS-a Aleksandra Džordž izjavila je da se na administrativnim prelazima na severu Kosova sprovode pojačane mere kontrole.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2010.

09:49

Default images

Portparol EULEKS carine je navela da je cilj detaljne provere robe i vozila na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje da se obezbedi najviši nivo sigurnosti na ova dva prelaza na severu Kosova.

Džordž je kazala da se već nekoliko dana unazad sprovodi detaljna provera određenih autobusa, kamiona i vozova koji dolaze na Kosovo preko dva prelaza na severu Kosova i da tu kontrolu obavljaju EULEKS i Kosovska policija i carinski službenici.

„Cilj ovih provera je da se obezbedi najviši nivo sigurnosti i da sredstva koja bi mogla da se smatraju pretnjom po bezbednost na Kosovu ne budu uneta na ovim prelazima“, rekla je ona.

Pomenuta dva administrativna prelaza na severu Kosova bila su zapaljena od strane lokalnih Srba 19. februara 2008. godine dva dana nakon što su vlasti u Prištini jednostrano proglasile nezavisnost Kosova i Metohije.

Službenici EULEKS carine su, kao deo misije EU, raspoređeni na Kosovu od 9. decembra 2008.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: