Zasedanje o sukobu interesa

Tema današnjeg zasedanja Skupštine Vojvodine biće uređenje pitanja o sukobu interesa, o čemu se u poslednja dva meseca vode žustre polemike u javnosti.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2010.

01:38

Default images

Goran Kaurić iz G17, koji više nije u sukobu interesa, budući da se odrekao poslaničkog mesta i posvetio funkciji zamenika gradonačelnika Zrenjanina, smatra da zakon mora da se poštuje dok Saša Santovac iz SRS- a sumnja da će se poslanici vladajuće većine odreći funkcija.

"U petak je ušlo u proceduru i danas su poslanici dobili odluku pokrajinskog parlamenta koja treba da reguliše o sukobima interesa. Ono što je interesantno u toj odluci, u članu 6 se navodi da poslanici koji su izabrani po većinskom izbornom sistemu mogu ostati na tim funkcijama do kraja ovog mandata...Takvu odluku naravno ne podržavamo jer to je kršenje Ustava i zakona“, kaže Saša Santovac iz SRS.

"Ovaj zakon je vrlo radikalan, nije uopšte ostavio neki prelazni period i očigledno je da su pojedinci, naviknuti dugogodišnjim načinom rada, jer moramo se složiti da unekoliko godina u nazad bilo ljudi koji su zaista imali neopisivo mnogo funkcija što se kosilo sa svim kodeksima pa i moralnim, bili iznenađeni. Ovaj zakon to presekao, teško je ali mislim da će svi morati da se povinuju zakonu“, rekao je Goran Kaurić iz G17.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: