Nova smena vlasti u Kraljevu

Na zahtev 37 odbornika u Kraljevu će se održati sednica Skupštine sa jedinom tačkom dnevnog reda - smena dosadašnjeg i imenovanje novog rukovodstva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.03.2010.

16:31

Default images

Nova koaliciona većina nastala je istupanjem šest odbornika Pokreta za Kraljevo iz vlasti u kojoj su bili sa koalicijama Za evropsku Srbiju (ZES) i SPS-PUPS. Snaga nove parlamentarne većine obelodanjena je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta, na kojoj 37 od ukupno 70 poslanika nije dozvolilo izglasavanje dnevnog reda.

Kako se očekuje, biće imenovani predsednik, zamenik predsednika i sekretar Skupštine i Gradske izborne komisije.

Današnjoj sednici nisu prisustvovala tri odbornika SRS-a, a predsednica Okružnog odbora te stranke Vesna Nikolić kaže da veruje da će se od njih trojice sutra pojaviti bar dvojica.

Gradski čelnici iz ZES-a i SPS-a veruju da do promene vlasti, ipak, neće doći jer bi to, kažu, zaustavilo započete projekte.

"Verujemo da postoji i veći broj odbornika od ova tri, koji su svesni da bi još jedna promena bila loša za grad. Ne bi nas začudilo da preko noći još neko prelomi i ne pridruži se onima koji žele stalnu krizu u gradu", rekao je gradonačelnik Ljubiša Simović.

Na lokalnim izborima maja 2007. godine u Kraljevu je raspoređeno 70 mesta između ZES - 26, SRS -18, DSS-NS - 16, Pokreta za Kraljevo - šest i SPS-PUPS - četiri.

Posle izbora vlast je najpre formirala koalicija SRS, DSS-NS i SPS-PUPS, a prošlog februara vlast je preuzela koalicija ZES, PK, SPS-PUPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: