Kviz za osnovce "Klikni bezbedno"

Novi nagradni onlajn kviz "Klikni bezbedno" namenjen je osnovcima koji će na taj način steći osnovna znanja o bezbednom ponašanju na Internetu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.03.2010.

10:46

Default images

Na kraju svake sedmice biće dodeljene nagrade, a da bi jedna škola osvojila laptop ili projektor neophodno je da ima najbolji rezultat, odnosno najveći broj bodova u odnosu na druge osnovne škole. Broj bodova podeljen brojem učenika koji su rešili kviz predstavlja rezultat koji jedna škola ostvari u toku nagradne nedelje.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić objasnila je da su sva pitanja koja se zaokružuju dobijena metodom slučajnog uzorka.

"Ponuđeni odgovori su, takođe, odabrani metodom slučajnog uzorka, tako da se ne može desiti da se dva puta ponovi ista kombinacija pitanja i odgovora", istakla je ranije Matićeva.

Prema njenim rečima, čitav projekat se odvija uz pomoć telekomunikacionih operatora Telekoma, Telenora i Vipa, kao i uz podršku PTT Srbije, koji će do kraja nedelje poslati razglednice sa obaveštenjima o detaljima i propozicijama kviza na sve osnovne škole u Srbiji.

"U razglednicama ćemo zamoliti direktore škola da razredne starešine u svim odeljenjima pročitaju našu poruku i pozovu decu da učestvuju u kvizu", rekla je ona i dodala da je cilj da se što veći broj dece animira i nauči pravila bezbednog ponašanja na Internetu.

Matićeva je dodala da će u okviru ove akcije podeliti 15 laptopova i projektora, a da se slične aktivnosti planiraju i za sledeću školsku godinu.

Prema njenim rečima, ovogodišnja kampanja "Klikni bezbedno" ima dve komponente od kojih se jedna direktno odnosi na decu, dok je druga usmerena na rad sa pedagoškim i psihološkim službama, kao i savetima roditelja osnovnih škola za koje se održavaju seminari.

"Stručni seminari su počeli 9. marta u Beogradu, a biće nastavljeni širom Srbije i svi zainteresovani su u prilici da stiču znanja i dobijaju savete o tome šta je ono što na Internetu uvek treba da rade njihova deca i šta je ono što nikad ne treba raditi da bi se sačuvala bezbednost", istakla je ministarka.

Veliki broj škola je zainteresovan za ovu tematiku, jer je to aktuelna tema kojoj mora da se posveti pažnja i upravo zato je neophodno da se nivo informisanosti podigne na još viši nivo, dodala je Matićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: