Oskrnavio grobove arhipiskopa

Kiparska policija uhapsila je jednog rumunskog državljanina, osumnjičenog da je u Nikoziji oskrnavio grobove trojice arhiepiskopa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.03.2010.

09:16

Default images

Uhapšeni Rumun (34) priznao je da je pomerio mermerne ploče koje su prekrivale grobnice trojice arhiepiskopa.Veruje se da su ukradeni i posmrtni ostaci iz jedne grobnice, mada osumnjičeni navodi da on to nije učinio. Policija je otkrila da su grobovi oskrnavljeni kada je intervenisala po prijavi da je u jednoj od crkava u Nikoziji izbio požar.

U prvom trenutku se verovalo da su dva tela ukradena, ali se kasnije ispostavilo da je crkva posmrtne ostatke jednog od pokojnika, Kirila II, pre nekoliko decenija prebacila na drugo grobno mesto.

Vlasti nastoje da utvrde da li je crkva na drugom mestu sahranila i zemne ostatke drugog arhiepiskopa Sofroniosa II. Policija navodi da posmrtni ostaci trećeg arhiepiskopa nisu oskrnavljeni, preneo je BBC.

U decembru prošle godine ukradeni su posmrtni ostaci bivšeg predsednika Kipra Tasosa Papadopulosa koji su posle tačno tri meseca pronađeni, a u vezi sa ovim slučajem uhapšene su tri osobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: