"Ne odlagati prodaju 'Telekoma'"

Nema razloga da se odlaže prodaja "Telekoma", kaže za B92 ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.03.2010.

22:09

Default images

Telekomunikacije su bitan faktor konkurentnosti svake ekonomije, a Srbija ne može da izdvoji potrebna sredstva za inovacije u tom sektoru, kaže Matićeva i dodaje da Vlada, koja je vlasnik 53 odsto akcija "Telekoma", još nije odlučila koliki će deo ponuditi na prodaju, a o početnoj ceni će se govoriti tek pošto konsultantska kuća, koja će biti angažovana da uradi procenu vrednosti kompanije.

"Dobro je da se zna šta su namere Vlade. Država će uraditi sve da ostvari najveći benifit...Treba da bude jasno građanima zašto se obavlja veliki popis kompanije i druge pripreme u okviru tog posla", rekla je Matićeva.

Ona je rekla da očekuje da će Vlada vrlo brzo odlučiti koliki deo "Telekoma" je država, koja je vlasnik 53 odsto akcija te kompanije, spremna da proda, kao i o minimalnoj ceni prodaje.

Prema njenim rečima, posle te odluke dva, tri meseca će biti potrebno da se sprovede javni poziv i međunarodni tender, a kao glavni kupac javlja se "Dojče telekom" iz Nemačke.

Očekuje se još potencijalnih investitora, među kojima su po jedna egipatska i turska kompanija, dodala je ministarka.

"Jasno je opredeljenje države da se privatizuju državna preduzeća", kazala je Jasna Matić.

Ona je kazala da "nije loše vreme za prodaju", naglasivši da je sektor telekomunikacija kroz globalnu krizu prošao sa najmanje štete od svih sektora globalne privrede i da je "Telekom" poslovao uspešno.

Gostovanje ministarke Jasne Matić u vestima B92 možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: