"Prebacili" Nju Delhi u Pakistan

Indijsko ministarstvo železnice našlo se u nevolji zbog reklame za novi luksuzni voz na kojoj je glavni grad Nju Delhi smešten na teritoriji susednog Pakistana.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.03.2010.

18:16

Default images

To nije jedini gaf na reklami koja je objavljena u gotovo svim vodećim listovima kao najava za zvanično puštanje u pogon nove kompozicije "Maharadža Ekspes", koja je u subotu počela da saobraća na relaciji između Kalkute i Nju Delhija.

Gotovo nijedno mesto sa ove trase nije na svom mestu na geografskoj karti u sklopu reklame, ali je postavljanje Nju Delhija unutar pakistanskih granica izazvalo pravu buru ljutitih reagovanja.

Predstavnik indijske železnice Samir Gosvani izjavio je za medije da je reč o "gruboj greški" i da je agencija zadužena za grafički dizajn reklame suspendovana.

Šef reklamne agencije bezuspešno je pokušavao da objasni da je reč o "umetničkoj kreaciji" koja nije imala za cilj da izazove kontroverzu.

Ovo je drugi sličan skandal od početka godine. U januaru, ministarstvo za brigu o ženama i deci objavilo je reklamu na kojoj se greškom našla fotografija Tanvira Ahmeda, bivšeg komandanta pakistanske avijacije.

"Maharadža ekspres" je prevashodno namenjen bogatim turistima. Tokom sedmodnevnog putovanja putnici obilaze glavne turističke lokalitete u zemlji poput Agre u kome se nalazi čuveni Tadž Mahal, Gaje, budstičkog centra hodočašća i nacionalnog parka Bandavgar.

Putovanje ovim luksuznim vozom, u zavisnosti od kategorije, staje od 4 200 do 13 000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: