Šutanovac: Dodela stanova vojsci

Ministar odbrane, Dragan Šutanovac kaže da će ova godina biti jedna od najuspešnijih u rešavanju stambenih problema sadašnjih i bivših pripadnika VS.

Izvor: B92

Petak, 19.03.2010.

21:03

Default images

Dragan Šutanovac smatra da će ustupanje kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu za gradnju stambenih objekata, biti veoma ozbiljan rezultat po pitanju rešavanja stambenih problema sadašnjih i bivših pripadnika Vojske Srbije. Kasarnu u Beogradu ustupilo je Ministarstvo odbrane, a nosilac projekta je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

"Ideja je da Ministarstvo odbrane, u dogovoru sa Građevinskom direkcijom Srbije, dobije određeni broj stanova ne samo u Beogradu na toj lokaciji, već u odnosu na njihovu vrednost, u više gradova Srbije", rekao je Šutanovac.

Podsećajući na program stambene stanogradnje i programa beskamatnog kreditiranja penzionera, on je ocenio da će ova godina biti jedna od najuspešnijih po pitanju rešavanje stambenih problema sadašnjih i bivših pripadnika VS.

"Već treću godinu ostvarujemo veću dodelu stanova u odnosu na priliv kadrova i tako rešavamo nasleđene probleme", napomenuo je Šutanovac.

On je ukazao na problem sa troškovima zbog toga što se ministarstvo nalazi na velikom broju lokacija.

Ministar odbrane je dodao da je želja Ministarstva odbrane da dobije svoju zgradu u kojoj će biti smešten i Generalštab, kao njegov sastavni deo.

Šutanovac smatra da bi zgrada trebalo da bude sagrađena na lokaciji koju vojska poseduje, odnosno na Banjici pored VMA bez dodatnih novčanih sredstava.

"Mi bismo za zgradu porušenog Generalštaba u ulici Kneza Miloša, u vrednosti koliko proceni Poreska uprava, dobili novu zgradu, adekvatnu potrebama Ministarstva odbrane", rekao je ministar odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: