Ficdžerald o bezbednosti na Kosovu

Prenos odgovornosti na kosovsku policiju za čuvanje kulturnih spomenika je odraz poboljšanja bezbednosnog stanja na Kosovu, kaže admiral Mark Ficdžerald.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 19.03.2010.

17:49

Default images

"Juče smo imali transfer odgovornosti na Gazimestanu, što je jasan uspeh naroda Kosova i Kfora. Celokupno kulturno nasleđe je deo svih koji žive na Kosovu. Transfer ovlašćenja za čuvanje Gazimestana i poboljšanje rada Kosovskih bezbednosnih snaga su uspešna priča o dešavanjima na Kosovu“, rekao je komandat južnog krila snaga NATO.

Ficdžerald, koji se sastao s komandantom Kfora Markusom Bentlerom, kao i s predsednikom i premijerom samoproglašene države Kosovo Fatmirom Sejdijuom i Hašimom Tačijem, rekao je da Kfor nema mandat da se bavi sprovođenjem političkog plana na severu Kosova.

"Misija Kfora je pod rezolucijom 1244. Plan za sever Kosova je na političkom nivou i to je nešto u čemu mi ne učestvujemo”, rekao je američki admiral.

Bentler je kazao da Kfor nije deo plana sa sever Kosova i da ne može da bude produžena ruka za njegovo sprovođenje, ali da ne isključuje reakciju Kfora ukoliko bude potrebno da se očuva bezbednost na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: