Vučić: Šešelj je lažov

Funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić demantovao je tvrdnje Vojislava Šešelja da se Tomilsav Nikolić sastajao sa predstavnicima tužilaštva Haškog tribunala.

Izvor: FoNet, Beta

Petak, 19.03.2010.

15:47

Default images

"Šešelj je običan lažov", rekao je Vučić na konferenciji za novinare i istakao da je lider radikala tu "jednu od bezbrojnih laži", izjavio po nalogu Demokratske stranke. On je ponovio da Nikolić nikad neće da se susretne ni sa kim iz tužilaštva Haškog tribunala, niti će da svedoči u tom sudu.

Vučić je optužio Demokratsku stranku da je, sa svojim koalicionim partnerima iz vlasti i "satelitima iz opozicije, pre svega SRS", krenula u opšti napad protiv SNS.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je od Tužilaštva Haškog tribunala da mu dostavi informacije o razgovoru koji je, kako tvrdi, obavilo sa njegovim bivšim saradnikom Tomislavom Nikolićem.

U podnesku pretresnom veću, Šešelj je napisao da je tim koji pomaže njegovu odbranu, "na osnovu pouzdanih izvora u Beogradu, došao do saznanja da su se, pre izvesnog vremena, susreli" predstavnici haškog tužilaštva i Tomislav Nikolić, bivši šef tima za Šešeljevu odbranu i zamenik predsednika radikala, a sada lider Srpske narodne stranke.

Šešelj stoga traži da mu bude dostavljena "detaljna informacija" o tom "eventualno obavljenom razgovoru", "audio-snimak pomenutog razgovora" i "detaljan opis konteksta eventualnog susreta".

Podsećajući da je Nikolić, kao šef tima za odbranu, "obavljao poslove koji su bili neophodni za sprovodjenje pravde", Šešelj u podnesku navodi da je "u interesu pravde" i njegovog "prava na pravično sudjenje" da mu "u najskorije vreme" bude dostavljena tražena informacija.

Optužbe na račun DS-a

U četvrtak uveče u opštini Novi Beograd SNS-u je oduzeto 17 odborničkih mandata, rekao je Vučić, dodajući da je odluku o tome, na prošlonedeljnoj sednici Gradskog odbora DS, doneo lično gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Vučić je najavio da će, zbog protivzakonitog oduzimanja mandata, Gradski odbor SNS na sednici u subotu doneti odluku kako da se, mirnim putem i demokratskim sredstvima, bori protiv tog "pravnog i političkog divljaštva".

On je pozvao opozicione stranke, pre svega Demokratsku stranku Srbije i Novu Srbiju, da krenu u zajedničke akcije protiv vlasti i "njihovih satrapa u opoziciji", kako bi se građanima pokazalo da u Srbiji ima nade za promene.

"Naše akcije će biti ozbiljno pripremljene. Ne možemo da odbacimo nijednu vrstu demonstracija i protesta protiv režima", naglasio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: