Pobunjenici ubili 20 vojnika

Pobunjenici u Mjanmaru ubili su iz zasede 20 vojnika, s namerom da odvrate vojnu vlast da protiv njih pokrene ofanzivu pred izbore planirane u ovoj godini.

Izvor: B92

Petak, 19.03.2010.

14:11

Default images

Napad se dogodio 13. marta u gradu Nam Cam, u Državi Šan (Shan State), udaljenoj regiji na granici sa Tajlandom i Kinom, decenijama pod kontrolom naoružanih kineskih etničkih grupa. Vojnike Mjanmara napali su pobunjenici južnog krila Vojske Države Šan, izjavio je portparol Sao Lao Seng, dodavši da je napad trajao oko tri sata i da među pobunjenicima nema žrtava.

"Napad je isplaniran pošto je režim zapretio da će započeti ofanzivu protiv nas", rekao je portparol.

Analitičari procenjuju da vlada Mjanmara želi da sve etničke grupe učestvuju u izborima, prvim u poslednje dve decenije, mada datum još nije utvrđen.

Izbore mnogi vide kao paravan da bi se učvrstila vojna vlast u Mjanmaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: