Pokušaj otmice u gradskom prevozu

U autobusu gradskog prevoza, na liniji 26 u Beogradu, nepoznati napadač pokušao je da kidnapuje 13-godišnju devojčicu. Vozač i putnici sprečili otmicu.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2010.

22:03

Default images

Nepoznati napadač pokušao je da kidnapuje 13-godišnju devojčicu u autobusu gradskog prevoza u Beogradu liniji 26, iz pravca Dorćola ka naselju Braća Jerković. Zahvaljujući reakciji pojedinih putnika i pre svega prisebnosti vozača, otmica je izbegnuta, ali je napadač uspeo da napusti vozilo i pobegne. U MUP-u kaži da još nemaju informaciju o ovom događaju.

Muškarac tamnijeg tena, koji se predstavio kao službeno lice, zatražio je od devojčice dokumenta, a pošto ih ona nije imala rekao joj je da na sledećoj stanici izađe sa njim, gde će ga sačekati kolege koje će proveriti njen identitet, a potom je kolima vratiti kući.

Nakon što je devojčica počela da plače, Anita Ljubinković, koja je sedela pored devojčice, uključila se u raspravu, jer je primetila da se dešava nešto čudno.

“U jednom trenutku on je stvarno nazvao telefonom i rekao - 'Evo silazim za stanicu, dve'. Na to je dete počelo da pita - 'Što me vodite, gde me vodite, ja nisam ništa napravila'. Tad sam se okrenula i pitala je šta je to uradila. Ona je rekla da nije ništa uradila. U tom trenutku devojka iza mene se uključila u razgovor i pitala šta je uradila. Meni je tada nešto proradilo, da to nije službeno lice i tad sam ga pitala - 'Daj mi službenu iskaznicu', na šta mi je on rekao - 'Ništa ne brinite, gospođo, sada će kolege da nas sačekaju”, ispričala je Anita Ljubinković.

Na zahtev vozača da mu pokaže legitimaciju, muškarac je rekao da nije policajac i zatražio je da izvede devojčicu na sledećoj stanici na kojoj ga je, prema rečima očevidaca, čekao još jedan muškarac, očigledno saučesnik.

Vozač je pozvao policiju i nije dozvolio muškarcu da izvede devojčicu, niti da napusti vozilo.

“On je tražio od mene da otvorim i prednja vrata, na šta sam rekao da to ne mogu da uradim, pa je krenuo na druga vrata, da izađe”, kazao je Borislav Đuranović, vozač autobusa na liniji 26.

Otmičar je nasilno otvorio zadnja vrata i izašao, ali vozač Đuranović ga je stigao i zadržao nekoliko minuta. Međutim, ubrzo se napadač otrgao od vozača i pobegao.

U GSP-u kažu da jedino kontrolori sa posebnim dokumentom imaju pravo da legitimišu putnike. Procedura pri njihovom ulasku u vozilo je sledeća:

“Kontrola kada uđe u vozilo mora da se legitimiše kod vozača, da se upiše u njegov radni nalog. Postoji i naš radni nalog koji mora biti istovetan, ono što tamo upišemo mora da se upiše i ovde, i da se legitimišemo svom kolegi. To je procedura, onda počnemo da radimo”, kaže Jovanka Stojanović, kontrolorka GSP-a.

U MUP-u su za B92 kratko rekli da još nemaju nikakve informacije o ovom pokušaju otmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: