Sejdiju: U Sloveniju samo nezavisni

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju kaže da će premijer Hašim Tači učestvovati na konferenciji u Sloveniji samo kao predstavnik nezavisne države.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2010.

20:02

Default images

Na konferenciji za medije na aerodromu Priština, nakon povratka iz posete Briselu, gde se susreo sa ambasadorima zemalja članica NATO, Sejdiju je izjavio da će Kosovo na konferenciji u Sloveniji učestvovati jedino ako bude tretirano ravnopravno sa svim drugim državama.

''Kosovo će ići na samit samo tretirano kao i druge zemlje, ali ni pod kojom drugom varijantom, što znači iza leđa, ili kako se kaže iza vrata '', rekao je Sejdiju.

I Tači je na povratku iz Estonije izjavio da će učestvovati na konferenciji u Sloveniji kao premijer nezavisne i suverene države i da ne dolazi obzir učešće u bilo kakvom drugom formatu.

''Kosovo će ravnopravno biti predstavljeno kao sve druge zemlje, dakle kao nezavisna i suverena država'', rekao je Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: