Zagreb: Jocić ne mora da svedoči

Županijski sud u Zagrebu odlučio je da Sreten Jocić neće svedočiti na suđenju za likvidaciju Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića.

Izvor: Beta

Sreda, 17.03.2010.

12:12

Default images

Kao razlog za odbijanje zahteva odbrane optuženih, sudija Ivana Kršul navela je sudski proces koji se u Beogradu vodi protiv Jocića za isti zločin. "Niko ne može da bude svedok u vlastitoj stvari ili u postupku za koji je optužen", rekla je Ivana Kršul u nastavku suđenja za ubistvo Pukanića i Franjića, 23. oktobra 2008. godine.

Sud je uvažio zahtev tužilaštva da od Holandije zatraži izveštaje o istrazi koja se u toj zemlji vodila protiv Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, i njegovog kuma Slobodana Đurovića.

Prema optužnici, Đurović je bio veza između atentatora i Jocića, koji je navodno za ubistvo platio 1,5 miliona evra.

Tužilaštvo veruje da bi ti dokazi iz Holandije mogli da potkrepe svedočenje krunskog svedoka Tomislava Marjanovića i Ratka Kneževića koji su Jocića i Đurovića opisali kao osobe blisko povezane s kriminalom.

Odbrana je, međutim, smatrala da ti dokazi nisu relevantni za proces, jer se radi o tajnim merama koje nisu rezultirale nikakvim postupkom.

Najavljeno je i čitanje zapisa s ajfona Ive Pukanića, kao i zapisnik o njegovim sefovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: