Pakistan: Ubijeno 9 pobunjenika

Devet osoba za koje se sumnja da su pobunjenici ubijeno je u dva odvojena napada bespilotnih američkih letelica na severozapadu Pakistana.

Izvor: B92

Sreda, 17.03.2010.

08:45

Default images

U prvom napadu, izvedenom u blizini Miran Šaha, sedišta plemenske agencije Severnog Vaziristana, ispaljene su dve rakete na vozilo koje je navodno prevozilo pobunjenike. Tom prilikom ubijeno je šest osoba, a jedna kuća je delimično oštećena, javila je agencija Kjodo.

Drugi napad izveden je zapadno od Miran Šaha. Tada je ispaljeno najmanje tri rakete, takođe, na vozilo kod mesta Madahela. Ubijene su tri osobe.

Američke snage su poslednjih meseci pojačale napade sa bespilotnim letieicama u pakistanskim oblastima Severni Vaziristan i Južni Vaziristan, plemenskim oblastima uz granicu sa Avganistanom.

Juče je u takvom napadu na skrovište pobunjenika u Severnom Vaziristanu ubijeno 10 osoba za koje se sumnja da su pobunjenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: