Bivši premijer Tajlanda u CG

Bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra, koji je crnogorski državljanin, nalazi se u Crnoj Gori. Policija tvrdi da nema osnov da preduzima mere prema njemu.

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 17.03.2010.

14:10

Default images

Šinavatra je 13. marta, oko 12 sati i 30 minuta, privatnim avionom iz Dubaija doputovao na aerodrom u Tivtu, prenosi Slobodna Evropa. "Šinavatra je crnogorski državljanin i trenutno se nalazi u Crnoj Gori. Uprava policije nema osnov za preduzimanje mjera iz svoje nadležnosti prema njemu", kaže se u saopštenju crnogorske policije.

Šinavatra je u bekstvu od 2006. godine, kada je svrgnut s vlasti i u odsustvu osuđen na dve godine zatvora zbog korupcije i zloupotrebe položaja.

Početkom prošle godine dobio je crnogorsko državljanstvo i pasoš.

Advokat: Šinavatra uložio u hotelijerstvo

Advokat Taksina Šinavatre potvrdio je da se on nalazi u Crnoj Gori i navodi da je bivši tajladnski premijer u toj zemlji investirao u hotelijerstvo, prenela je tajlandska agencija TNA.

Advokat Nopadon Patama rekao je da Šinavatra u Crnoj Gori nadzire radove na modernizaciji jednog hotela, i preneo ocenu bivšeg premijera da će od ulaganja u hotelijerski biznis u Crnoj Gori imati i koristi tajlandski radnici.

Taksin Šinavatra objavio je na svom sajtu www.thaksinlive nekoliko fotografija, datiranih sa 16. mart, na kojima se vidi kako u društvu nekoliko osoba boravi na Svetom Stefanu i razgovara sa građevinskim radnicima.
Taskin Šinavatra u Crnoj Gori (thaksinlive.com)
Advokat Taksina Šinavatra izjavio je i da bivši premijer u petak namerava da se vrati u Dubai, iako su svetski mediji prethodnih dana javili da mu je ta zemlja otkazala gostoprimstvo zato što je boravak zloupotrebio za političke aktivnosti protiv sadašnjih vlasti Tajlanda.

U Bangkoku već danima traju masovni protesti Šinavatrinih pristalica koji traže ostavku premijera Abisita Vedžadžive. Premijer je izjavio da ne namerava da podnese ostavku.

A crnogorski šef diplomatije Milan Roćen rekao je da državni organi Crne Gore neće dopustiti Šinavatri da sa crnogorske teritorije utiče na podizanje tenzija u Tajlandu.

Roćen je naveo da je tajlandsko Ministarstvo inostranih poslova obavestilo Crnu Goru da njihov bivši premijer planira da utiče ne podizanje tenzija u Tajlandu.

"Odgovorićemo im da čak i kada bi bilo ko pokušao, a ne samo Šinavatra, da sa teritorije Crne Gore radi protiv bilo koje zemlje, nikada mu to nadležni državni organi ne bi dozvolili", rekao je Roćen novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: