Protest radnika IKL-a

Zaposleni i bivši radnici beogradskog IKL-a protestuju ispred Vlade i traže prijem kod zamenika premijera Ivice Dačića ili ministarke pravde Snežane Malović.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

13:35

Default images

Radnici IKL-a godinama ne primaju platu, nemaju uplaćene doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje, a kako kažu, 730 radnika otpušteno je bez socijalnog osiguranja još 2005. godine. Jedan od zahteva radnika je i da se preispita prodaja imovine preduzeća i odliv novca na račune drugih firmi za koje se pretpostavlja da pripadaju Darku Šariću.

Radnici će protestovati svakog dana od 10 do 17 časova, dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Sumnjive novčane transakcije u preduzeću IKL bile su i tema emisije "Reakcija" emitovane na našoj televiziji. Protest obezbeđuje policija, a Nemanjina ulica je prohodna za saobraćaj.

"Molimo nadležne da nam pomognu da se taj novac vrati u novčane tokove IKL-a, da se preispitaju sve odluke, a pogotovo da se procesuiraju krivične prijave podnete protiv aktera odgovornih za ovu pljačku, pre svega protiv direktora Vergaša koji je potpisivao takve ugovore o pozajmici i otuđenju imovine, o prodaji objekta u Knez Danilovoj i predsednika Upravnog odbora Zorana Ćopića, koga u poslednje vreme, pored klana Antuna Stanaja, mediji vezuju i za klan Darka Šarića", kaže predsednica malih akcionara preduzeća IKL Stana Rondović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: