Hapšenja zbog zlostavljanja dece

U Bratuncu i Srebrenici uhapšeno više lica, među kojima su profesori i policajci osumnjičeni za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

12:37

Default images

Policija Republike Srpske privela je desetak osoba na području Srebrenice i Bratunca, osumnjičenih da su umešani u trgovinu ljudima. Uhapšeni su neki lokalni fukcioneri, prosvetni radnici, ali i jedan imam. U toku ove akcije pretresena je i kuća ministra bezbednosti BiH Sadika Ahmetovića.

Slučaj je pokrenut pošto je maloletna Romkinja, učenica srednje škole u Bratuncu, policiji navela dvedesetak osoba koji su je, navodno, seksualno zlostavljali.

Među uhapšenima su zamenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković, direktor i četiri profesora Srednjoškolskog centra u Bratuncu i dvojica policajaca. Uhapšen je i jedan imam.

Ministar policije RS Stanislav Čađo nije želeo da komentariše da li je u aferu umešan i ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović, ali je izrazio žaljenje što među privedenima ima pripadnika policije RS.

Ministar policije RS Stanislav Čađo nije želeo da komentariše da li je u aferu umešan i ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović, ali je izrazio žaljenje što među privedenima ima pripadnika policije RS.

Portparolka Tužilaštva, Danka Prodanović je rekla da je u akciji privedena i jedna žena osumnjičena za trgovinu ljudima.

Građani Bratunca i Srebrenicu uglavnom su u neverici komentarisali današnja hapšenja, a učenici škole čiji su direktor i nastavnici uhapšeni nisu imali nastavu:

"Stvarno strašno, sve te koji su odgovorni treba na visoka vešala".

"Mi došli jutros u školu i policija nam otkazala čas".

Kako navode mediji, žrtva ove seksualnog iživljavanja je maloletna devojčica, Romkinja, učenica Srednjoškolskog centra u Bratuncu, koja je pre mesec dana nestala i navodno je u jednoj od sigurnih kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: