Desetoro ubijeno u raketnom napadu

Deset pobunjenika su ubijena u raketnom napadu američkih bespilotnih letelica na utočište talibana i Al Kaide u pakistanskoj oblasti Severni Vaziristan.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.03.2010.

10:48

Default images

Meta napada bilo je uporište talibana u oblasti Data Keil, oko 40 kilometara zapadno od Miranšaha, glavnog grada Severnog Vaziristana. U dva napada američkih bespilotnih letelica prošle sedmice u Severnom Vaziristanu ubijeno je najmanje 12 ektremista.

SAD su pojačale napade bespilotnim letelicama u regionu otkad je u decembru sedam agenata Centralne obaveštajne agencije poginulo u napadu bombaša samoubice na američku bazu u susednom Avganistanu.

Vašington tvrdi da su bespilotne letelice jedno od najefikasnijih oružja protiv pobunjenika i da su u raketnim napadima ubijene vodje talibana i terorističke organizacije Al Kaida.

Od avgusta 2008. godine, u američkim napadima je život izgubilo više od 700 ljudi. Ti napadi su, medjutim, izazvali nezadovoljstvo u Pakistanu, zbog velikog broja civilnih žrtava.

Pakistanska vlada želi da im SAD obezbede bespilotne letelice da bi pakistanska vojska mogla da izvodi napade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: