"Trifunović nije pružio otpor"

Vlado Trifunović nije pružio adekvatan otpor, smatra bivši sudija Vojnog suda Radomir Gojović, koji je i osudio bivšeg generala JNA.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

00:08

Default images

Vrhovni sud poništio je presudu Trifunoviću zbog predaje kasarne u Varaždinu hrvatskim snagama 1991. godine. I dok bivši sudija Vojnog suda i Trifunovićev advokat Miloš Šaljić smatra da bivšeg generala JNA treba rehabilitovati, takođe bivši sudija Vojnog suda koji je Trifunovića osudio na zatvorsku kaznu, Radomir Gojović i dalje smatra da je Trifunović kriv.

"Trifunović se nije pripremio za odbranu u okruženju kao najteži oblik borbe, kao i da u toj situaciji sa raspoloživim ljudstvom od hiljadu i nešto vojnika i starešina i sa borbenim sredstvima koje je imao, pruži adekvatan otpor. On otpor nije pružio nego je posle dan dva pucnjave prihvatio pregovore, ispregovarao da se to sve preda i prema tome, on vodio borbu nije", rekao je Radomir Gojović, bivši sudija Vojnog suda.

"Po mom tadašnjem i sadašnjem mišljenju, on se nalazio u stanju krajnje nužde i bio je u situaciji ili da to uradi ili da žrtvuje 220 mladih vojnika i koliko se sećam 56 starešina. Kasnije je došlo u Srbiju samo 37 starešina. Kad se te dve svari stave jedna na suprot drugoj, on bio u stanju krajnje nužde i postupio je pravilno", kaže Miloš Šaljić, bivši sudija Vojnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: