Meksiko najopasniji za novinare

Međunarodni institut za štampu saopštio je da je Meksiko najopasnija zemlja za novinare. Samo od početka ove godine, ubijeno je četiri novinara.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

22:19

Default images

Jedan novinar je ubijen u sukobima vezanim za šverc droge u Meksiku, što je četvrti novinar koji je ubijen u toj zemlji od početka godina, saopštio je Međunarodni institut za štampu (International Press Institute - IPI) i dodao da je Meksiko najopasnija zemlja za novinare.

Evaristo Pačeko Sole (33) koji je radio za nedeljnik "Vizjon Informativa" pronađen je mrtav 12. marta u gradu Čipalsingo, u meksičkoj državi Gerero gde je 45 osoba poginulo za tri dana u obračunima švercera droge.

Prema navodima lokalnih medija, najmanje pet novinara je oteto i 15 je nestalo u Meksiku od početka godine.

Meksiko je 2009. godine bila druga zemlja najopasnija za novinare, gde je ubijeno 11 novinara.

Filipini su prošle godine bili najopasniji za novinare. U toj zemlji je 30 novinara ubijeno 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: