Bez komentara na tvrdnje Subotića

Tužilaštvo i policija nisu se oglasili povodom tvrdnji Stanka Subotića Caneta da su Mišković i Beko njegovim novcem kupili Luku Beograd i “Večernje novosti”.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

15:28

Default images

Dan nakon što je kontroverzni biznismen Stanko Subotić u telefonskom uključenju u emisiju Jugoslava Ćosića rekao da su Milan Beko i Miroslav Mišković sa njegovih 50 miliona evra kupili Luku Beograd i “Večernje novosti”, niko se iz Tužilaštva nije oglasio da li će ovi navodi biti provereni.

Subotić je naveo da se nalazi u Ženevi, a ministarka pravde Snežana Malović kaže da je međunarodna poternica za njim i dalje na snazi, ali da se njegovo izručenje može tražiti samo ako on bude uhapšen u nekoj zemlji.

Da li će Tužilaštvo proveravati da li je novac stečen švercom cigareta, za šta se u Srbiji protiv Stanka Subotića vodi sudski proces, završio u džepovima tajkuna koji su ga legalizovali kupujući Luku Beograd i “Večernje novosti”, odgovor nismo mogli da dobijemo, jer se specijalni tužilac Miljko Radisavljević nije javljao i pored nekoliko poziva B92.

Ni direktor policije Milorad Veljović, ni ministar Ivica Dačić nisu želeli za B92 da daju izjave o ovom slučaju dok se sve ne ispita.

Stanko Subotić, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog šverca cigareta, tvrdi da je čak 50 miliona dao Miškoviću i Beku, koji su kada je trebalo da ga vrate krenuli u, kako kaže, hajku na njega.

Posle Luke Beograd, i vlasnik Luke, luksemburški "Vorldfin", Delta" i "Večernje novosti" demantuju da su poslovale sa Canetom.

Stanko Subotić rekao je da je u Ženevi. Srbija je za njim raspisala poternicu, zbog "produženog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja".

Međutim, prema ranijim informacijama, švajcarski pravni poredak ne poznaje krivično delo zloupotrebe službenog položaja u privatnoj firmi.

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da je odluka na švajcarskim vlastima.

"Svaka država je suverena da u skladu sa svojim zakonodavstvom proceni postojanje krivičnog dela i da li postoji pravni osnov da međunarodnu poternicu druge države stavi u svoj nacionalni sistem i da po njoj postupi", navodi ministarka.

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić nije želeo da odgovori na Subotićeve optužbe da za Miškovića i Beka vodi kampanju protiv njega.

Ni direktor “Novosti” Manojlo Vukotić nije želeo da komentariše navode Subotića. Međutim, na vezu između privatizacija Luke Beograd i “Novosti” ukazano je još u emsiji TV B92 “Insajder: Službena zloupotreba” sredinom prošle godine.

Autor emisije Jugoslav Ćosić kaže da je bio svestan za šta se sve tereti Subotić, ali da je smatrao da u otkrivanju cele istine treba čuti i njegovu stranu.

U međuvremenu je Ratko Knežević, koji je Subotića optuživao da je sa Milom Đukanovićem i Jovicom Stanišićem organizovao šverc cigareta i da su odgovorni za mnoga ubistva, na sajtu “Dejli njuz Montenegro” u pretećem članku napao Ćosića da je plaćen od Subotića i Đukanovića.

“Završio si sa mnom, nakon ovog sramnog čina koji si večeras priredio Nebojši Medojeviću”, navodi se između ostalog u poruci Kneževića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: