Delta i Novosti negiraju optužbe

"Delta holding", "Večernje novosti" i vlasnik Luke Beograd,"Vorldfin", negiraju da su imale bilo kakave veze sa Stankom Subotićem Canetom.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 16.03.2010.

12:15

Default images

Kako se navodi u saopštenju kompanije Miroslava Miškovića, "'Delta holding' u potpunosti demantuje sve tvrdnje koje je Subotić izneo sinoć u emisiji 'Intervju s Jugoslavom Ćosićem' na Televiziji B92". "Delta holding" je naveo da nikada nije imao zajedničke investicije sa Stankom Subotićem, ističući da je najmanje tačno da se kod njega finansijski zaduživao.

Stanko Subotić je u telefonskom uključenju u tu emisiju rekao da su Miroslav Mišković i Milan Beko njegovim parama kupili "Večernje novosti" i Luku "Beograd", kao i da ga sada napadaju jer ne žele da mu vrate 50 miliona evra.

Dodaje se da u Delti očekuju da će nadležne državne institucije efikasno reagovati i pružiti pravnu zaštitu domaćim kompanijama koje savesno posluju poštujući zakon i dosledno primenjuju domaće i međunarodne standarde poslovanja.

A kompanija “Vordfin” iz Luksemburga saopštila je da je većinski vlasnik Luke Beograd sa 94 procenta ukupno emitovanih akcija i da sa Stankom Subotićem Canetom ili sa njegovim firmama nikada nije poslovno sarađivala.

Ta kompanija je prvi paket akcija Luke Beograd stekla uspešnom ponudom za preuzimanje akcija 2005., kada je i postala većinski vlasnik, a zatim je dodatno objavila još dve ponude za preuzimanje i jednu dokapitalizaciju.

Jedini finansijski partner Vordfina prilikom sticanja akcija Luke Beograd bila je “Hipo Alpe-Adria Bank Internešnal AG” iz Klagenfurta, navodi se u saopštenju.

"U 'Novostima' nema novca Stanka Subotića"

Uređivački kolegijum “Večernjih novosti” ocenio je da je emisija na TV B92 profesionalno režirani napad na ovaj list, kaže se u saopštenju i dodaje da je država, kao veliki akcionar, zajedno sa drugim vlasnicima kompanije, u obavezi je da štiti interese “Novosti”.

Uprava iste kompanije u svom saopštenju ističe da, nakon ustupanja značajnog medijskog prostora na TV B92 izjavama Stanka Subotića, odbija da vodi javnu polemiku sa licem sa crvene Interpolove poternice.

U interesu je javnosti i naše čitalačke publike da znaju da u kapitalu “Novosti” nema novca Stanka Subotica, zaključuje se u tom saopštenju.

“Vac“: Novac obezbeđen sa računa u Nemačkoj

Nemačka medijska grupa “Vac“ saopštila je da novac za kupovinu većinskog paketa u kompaniji “Novosti“ potiče isključivo sa računa tog nemačkog koncerna.

U saopštenju “Vac“ navodi da je "iskoristio mogućnost za kupovinu više od 60 odsto udela u Novostima".

"Novac je podignut isključivo sa nemačkih računa kompanije ’Vac’. U ovom trenutku čekamo dozvolu od antimonopolske komisije (u Srbiji)", navodi se u saopštenju nemačke kompanije ’Vac’ dostavljenom agenciji Beta.

Nemačka kompanija dodaje da nije upoznata sa sadržinom izjave Stanka Subotića u emisiji TV B92.

"Ne možemo ništa da kažemo o tome jer nam je situacija potpuno nepoznata. Tu ne postoji nikakva veza sa našim interesovanjem za kupovinu", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: