Subotić: Novac za Beka i Miškovića

Stanko Subotić Cane rekao za B92 da su Miroslav Mišković i Milan Beko s njegovih 50 miliona evra kupili Večernje novosti i Luku Beograd. Luka demantuje navode.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

20:44

Default images

Uključivši se direktno u emisiju "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem", u kojoj je gost bio Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promjene, Subotić, koji je optužen za šverc cigareta 90-ih godina, optužio je Medojevića da diže hajku potiv njega po naredbi Milana Beka i da je njegov plaćenik. Medojević je te tvrdnje demantovao.

Stanko Subotić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, javio se u program iz Ženeve i na taj način demantovao prethodne tvrdnje Nebojše Medojevića da se krije na Žabljaku, u Crnoj Gori.

Odgovarajući na tvrdnju Medojevića, Subotić je rekao da se nalazi u svojoj kući u Ženevi gde, kako je naveo, živi poslednjih 12 godina. Subotić tvrdi da je to Medojeviću "izuzetno dobro poznato".

Medojević je rekao ranije da se odbegli Darko Šarić, koji se sumnjiči za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zajedno sa Subotićem krije u vili crnogorske policije na Žabljaku.

"Tako da me čudi zašto (Medojević) izmišlja i laže da se nalazim po Žabljaku, a ima i moj broj mobilnog telefona. Zašto lažete i zašto dajete lažne izjave?", zapitao je Subotić Medojevića.

On je Medojevića zapitao i da li "lažima obmanjuje javnost po nalogu Miše (Milana) Beka i (Miroslava) Miškovića, koji su me prevarili za 50 miliona evra". "Od tih para su kupljeni Luka Beograd i 'Večernje novosti'", tvrdi Subotić, koji je dodao da su Beko i Mišković na njega "udarili hajku" kada je trebalo da mu taj novac vrate.

"Oni (Beko i Mišković) će uskoro imati priliku da se suoče sa pravdom. Pravni postupak se upravo završio protiv tih ljudi i protiv dotičnog (Medojevića), a proširiće se i na druge", kazao je Subotić i pozvao lidera Pokreta za promjene da prizna da sve što radi, radi po nalogu Beka.

Medojević je u emisiji negirao bilo kakvu povezanost sa Bekom i Miškovićem, istakavši da je govorio o delovanju Subotića u Crnoj Gori, a ne u Srbiji.

"Nemam nikakve finansijske aranžmane ni sa Bekom ni sa Miškovićem i prvi put čujem da je Subotić imao finansijske transakcije sa Bekom i Miškovićem", rekao je Medojević i dodao da on samo ukazuje na organizovani kriminal u Crnoj Gori i šverc cigareta, za koji je u Srbiji osumnjičen Subotić. "Govorim o organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, o dokaznom postupku koji deset godina sprovodi državni (italijanski) tužilac Šelzi, o 16 velikih metalnih ormara dokumentacije, o delu dokaza koje sam ja dobio o švercu cigareta i pranju novca", rekao je Medojević odgovarajući na optužbe Subotića.

Medojević je rekao da nema razloga da ne veruje da se Subotić nalazi u Ženevi, ali da je on ipak begunac pred zakonom.

"Njega (Subotića) potražuje nekoliko pravosuđa za nekoliko krivičnih dela", ukazao je Medojević i naglasio da je "teška neistina" da ima bilo kakve komercijalne arnažmane, bilo sa Bekom, bilo sa Miškovićem.

Uključenje Stanka Subotića u emisiju "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem" možete pogledati ovde. Emisija "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem", koju možete pogledati ovde, biće reprizirana u utorak od 17 sati na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: