SEEMO osudio napad na novinara

Organizacija medija jugoistočne Evrope (SEEMO) oštro osuđuje napad na novinara Radeta Tešića iz "Euroblica".

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

17:19

Default images

SEEMO podseća da je vozilo Tešića, parkirano u blizini njegove kuće u Doboju, zapaljeno, te da je tome prethodilo više članaka na teme koje su provocirale reakcije u Doboju, pa je uredništvo lista dobilo veliki broj reakcija, uključujući i verbalne pretnje.

"Zapaliti kola jednog novinara predstavlja ozbiljan napad na slobodu štampe i smatra se pokušajem ućutkivanja i zastrašivanja novinara", istakao je generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović.

"SEEMO oštro osuđuje napad na automobil Tešića i pozdravlja istragu policije u razjašnjavanju uzroka požara i privođenja počinioca ovog krivičnog dela pravdi. Dalje SEEMO apeluje na vlasti da učine sve u njihovoj moći da osiguraju da novinari u Bosni i Hercegovini budu u mogućnosti da bezbedno obavljaju svoj posao", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: