Makedonija najavila pomoć Kosovu

Makedonija otvorila ambasadu u Prištini i najavila pomoć Kosovu u viznoj liberalizaciji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

14:55

Default images

U Prištini je danas otvorena ambasada Makedonije koja je Kosovo kao nezavisnu državu priznala u oktobru 2008. Ministar spoljnih poslova Makedonije Antonio Milošoski, koji je prisustvovao otvaranju ambasade, izjavio je da njegova zemlja podržava teritorijalni integritet Kosova i da će pomoći Kosovu u viznoj liberalizaciji.

Antonio Milošoski se u Prištini sastao sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom. Poseta Milošoskog prva je poseta nekog makedonskog državnog zvaničnika Kosovu od kako su Priština i Skoplje u okotobru prošle godine uspostavili diplomatske odnose.

“Za Makedoniju je danas svečan dan. Otvaranjem ove ambasade, podizanjem makedonske zastave u Prištini mi danas obeležavmo novu stranicu u našim plodnim i prijateljskim bilateralnim odnosima”, poručio je Milošoski.

“U svetskim i u evropskim okvirima mi smo male države, ali mislim da imamo dobru priliku da pokažemo mnogo o tome kako se sarađuje u ime mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu”, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: