Nova škola u Miokusu kod Šapca

Učenici izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Jevrem Obrenović" u Miokusu kod Šapca, koji su nastavu izvodili u objektu seoske prodavnice, dobili su novu školu.

Izvor: B92

Subota, 13.03.2010.

12:39

Default images

Izgradnjom modernog objekta, selo je posle sedam decenija dobilo školsku zgradu, ali sada je problem što nema đaka. Tridesetak kvadrata seoske prodavnice do nedavno je bila škola mališanima iz Miokusa. U jednoj prostoriji su učili, igrali se i družili.

Novoj školi, na koju se čekalo dve decenije, najviše su se obradovali učenici koji su o ovakvim uslovima do sada mogli samo da sanjaju.

“Ovde je mnogo veći prostor, imamo više prostora za igru i za učenje”, kaže Marina Jakovljević.

“Imamo lep WC i mnogo prostora za igru i rad”, rekao je Borisav Vraštanović.

“Ovde imamo više protora za igru i imamo lepe klupe”, kaže Kristina Samardžić.

“Meni se sviđa što imamo kompjuter i televizor, a to pre nismo imali”, kaže Nikola Vraštanović.

Moderan objekat izgrađen je na inicijativu mesne zajednice koja je opredelila parcelu i pripremila projekat, uz finansijsku pomoć grada Šapca.

“Zahvaljujući inicijativi škole i Mesne zajednice, opština je imala sluha da deca dobiju najzad ovaj objekat koji će služiti na zadovoljstvo svih nas”, izjavila je Svetlana Smiljanić, direktorka OŠ “Jevrem Obrenović“.

Za izgradnju i opremanje škole, površine 190 kvadratnih metara, iz gradskog budžeta izdvojeno je 9,4 miliona dinara.

“Izgradnjom ovog školskog objekta nastavljamo sa opredeljenjem grada da gradimo nove i rekonstruišemo postojeće škole i uopšte infrastrukturne objekte u našim selima kako bismo obezbedili povoljnije uslove za život i rad na seoskom području”, rekla je Jasminka Ristivojević, zamenica gradonačelnika Šapca.

Prethodnih 70 godina, nastava se odvijala u improvizovanim ustanovama, bez osnovnih uslova za boravak i rad.

Sada je selo dobilo školu kojoj jedini nedostaju đaci, jer nastavu od prvog do trećeg razreda trenutno pohađa samo njih sedmoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: