Niš: Nestala Đinđićeva spomen-ploča

U Nišu je nestala spomen ploča Zoranu Đinđiću, a u DS-u u Nišu rekli su da ne mogu pouzdano da kažu kada je ploča skinuta i ko je to uradio.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.03.2010.

19:21

Default images

Nestanak spomen ploče primetili su pripadnici podmlatka DS kada su otišli da polože cveće povodom godišnjice od smrti bivšeg srpskog premijera. Portparolka DS-a Dragana Stojanović rekla je da "oni nikoga ne optužiju", ali da će spomen-ploča biti opet postavljena i da će to činiti uvek kada je neko bude skinuo ili oštetio".

"Postavićemo novu spomen ploču, jer političko nasleđe koje je bivši premijer ostavio ne može se zaboraviti", istakla je Stojanovićeva.

Ona je dodala da će "skidanje spomen ploče ostati na savesti onima koji su to uradili".

Spomen ploču Đinđiću otkrio je sredinom marta 2004. godine tadašnji niški gradonačelnik Goran Ćirić, a Bulevar braće Tasković preimenovan je tada u Belavar Zorana Đinđića.

U Katićevoj ulici u Nišu osvanuo je plakat s natpisom ulica Ratka Mladića, a niški elektronski mediji javili su da je takav plakat postavljen, sa potpisom "1389", na još nekim mestima u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: