Skupština završila raspravu

Skupština je završila načelnu raspravu o svih 37 tačaka dnevnog reda, a rad će nastaviti u utorak, kada će početi rasprava o amandmanima na predložene zakone.

Izvor: B92

Petak, 12.03.2010.

14:34

Default images

Poslanici su danas završili raspravu o listi kandidata za izbor jednog člana Saveta Republičke radio-difuzne agencije (RRA), predlogu za izbor zamenika poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i o zahtevu za razrešenje funkcije člana Zdravstvenog saveta Srbije.

Za člana Saveta RRA Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Vojvodine predložili su novinarku Gordanu Sušu, a profesionalna udruženja filmskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora predložila su reditelja i dramskog pisca Božidara Zečevića.

U raspravi, poslanik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Pejčić naveo je da više od godinu dana Savet RRA ne radi u punom kapacitetu, da je ubeđen da u vladajućoj koaliciji ne postoji saglasnost o tome koji će kandidat biti izabran za člana Saveta RRA i da se vladajuća koalicija plaši rada tog tela.

Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević rekao je da neće da govori o predloženim kandidatima za izbor u Savet RRA, ali je upitao da li su obavljeni detaljni razgovori sa kandidatima.

Markićević je upitao da li će se Savet RRA baviti pitanjem "afirmisanja kockanja" na javnom servisu, u kojem je prevareno mnogo građana.

Poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović rekao je da je Gordana Suša "godinama poznata po svojim antisrpskim stavovima", kao i da je prestara za imenovanje na funkciju koju treba da obavlja šest godina.

Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović odbacila je navode SRS da je bilo politizacije pri predlaganju kandidata za izbor člana Saveta RRA navodeći da su kandidate predložila profesionalna udruženja.

Povodom predloga za izbor Aleksandra Resanovića za zamenika poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Miroslav Markićević rekao je da ne sumnja u kredibilitet predloženog kandidata i pohvalio rad poverenika Rodoljuba Šabića koji je, kako je naveo, izašao u susret poslaničkom klubu NS kad god su tražili pomoć.

Povodom ostavke Slobodana Jankovića na funkciju člana Zdravstvenog saveta Srbije, poslanici DSS-a i SRS ukazali su na, kako su naveli, loš odnos izvršne vlasti prema Zdravstvenom savetu Srbije, telu koje učestvuje u kreiranju zdravstvene politike.

Skupština je razmotrila i Predlog odluke o utvrđivanju sastava stalne delelegacije parlamenta pri Parlamentarnoj skupštini Frankofonije, kao i izmenu odluke o izboru članova odbora Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: