Vučić: Srbija na ivici haosa

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić ocenio je da je Srbija "na ivici socijalnog, ekonomskog i političkog haosa".

Izvor: Tanjug

Petak, 12.03.2010.

14:19

Default images

"Srbija se nalazi na ivici ekonomskog i socijalnog haosa, a vlast je neodgovorna i jedini posao kojim se režim bavi je kampanja protiv Srpske napredne stranke, ali na taj način građani neće dobiti novi posao, niti veću platu", rekao je Vučić.

On je kazao da je i juče završeno savetovanje ekonomista na Kopaoniku "pokazalo kakav je haos u zemlji, kada su tri predstavnika finansijske vlasti izašli sa tri različita i kontradiktorna predloga za izlazak zemlje iz krize".

Član Ekonomskog saveta naprednjaka Milenko Dželetović takođe je rekao da je savetovanje na Kopaoniku pokazalo da vlast nema konzistetnu ekonomsku politiku, jer su predstavili tri različita scenarija za izlazak iz krize, a pri tome, nisu mogli da se usaglase da li je Srbija uopšte izašla iz krize.

On je upozorio da su se u prva dva meseca ove godine pogoršali svi ključni makroekonomski pokazatelji i ocenio da će nastavak "konfuzne ekonomske politike, koju vodi vlada, dovesti do novih otpuštanja radnika, povećanja PDV i budžetskog deficita i socijalnog raslojavanja".

Dželatović je rekao da Srbiji treba novi koncept ekonomske politke i novi model finansiranja privrednog razvoja, što je moguće primeniti samo sa novom vladom i novim ljudima koji su spremni da preuzmu odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: