Roćen: Beograd bi da uspori CG

Crnogorski šef diplomatije Milan Roćen ocenio je da je spor sa Beogradom u vezi sa "slučajem Šarić" povezan sa odlukom Crne Gore da prizna nezavisnost Kosova.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.03.2010.

20:25

Default images

Iza priče iz Beograda o organizovanom kriminalu u Crnoj Gori krije se "strategijska želja" da se uspori proces crnogorskog priključenja evroatlanskim integracijama, rekao je Roćen u skupštini.

"Pokušaj Beograda da se problem prebaci u crnogorsko dvorište mogao bi se svrstati u set mera protiv Crne Gore zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Kosovom", istakao je ministar Roćen.

On smatra da je u osnovi negativne priče o Crnoj Gori bila želja da se revidiraju sadašnja pozitivna mišljenja o Crnoj Gori.

"Poruke koje su lansirane iz Beograda osmišljene su i prilagođene savremenim međunarodnim kretanjima", rekao je Roćen podsetivši da je borba protiv organizovanog kriminala visoko na agendi Evropske unije i međunarodne zajednice.

Po njegovom mišljenju, cilj Beograda bio je da "uz pomoć nekih glasnogovornika iz Crne Gore, kao vazda kroz istoriju, imputiraju Crnoj Gori da je deo problema, a ne deo rešenja, i time se dovedu u pitanje veoma pozitivne ocene sa najrelevantnijih evropskih i svetskih adresa o Crnoj Gori kao faktoru stabilnosti u regionu".

"Ipak u Briselu, i na najvažnijim svetskim adresama, cene ono što stvarno jeste, a ne ono što mislite o sebi, ili što vam neko, iz bilo kojih razloga, pokušava podmetnuti", kazao je ministar inostranih poslova tvrdeći da, uprkos sadašnjim problemima na relaciji Podgorica - Beograd, ne treba brinuti za budućnost odnosa Crne Gore i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: