Uhapšen “kralj trgovine ljudima"

Policija je uhapsila Milivoja Zarubicu (45), zvanog Puja, koji je javnosti poznat kao "Balkanski kralj trgovine ljudima", saopštilo je MUP Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2010.

16:48

Default images

Zarubica je uhapšen na području mesta Blace kod Kuršumlije, a za njim je bio izdat nalog za hapšenje zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri godine, po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Prilikom hapšenja, Zarubica je "koristio falsifikovana dokumenata na ime Zoran Papović, na osnovu kojih je boravio na području Niša i Leskovca gde se bavio i trgovinom kulturnih dobara, pronađenih prilikom nezakonitih arheoloških iskopavanja na različitim lokacijama u Srbiji".

"Tokom 1999. protiv njega su podnete tri krivične prijave", navodi MUP i precizira da je "u samo jednoj akciji protiv Zarubice, decembra 1999, policija u Resniku pronašla 46 devojaka iz Rumunije i Moldavije i 180 000 maraka".

Navodi se i da je Zarubica, koji je javnosti poznat kao ''Balkanski kralj trgovine ljudima'', 2003. bio u bekstvu dva meseca, kada je policija za njim tragala zbog posredovanja u prostituciji" i podseća da je tada uhapšen u akciji "Sablja" u Batajnici.

Zarubicu je Viši sud u Beogradu 2004. i 2005., "zajedno sa još 11 osoba, osudio zbog krivičnih dela vezanih za trgovinu ljudima jer je učestvovao u organizovanju prostitucije i protivpravnom lišenju slobode najmanje 11 moldavskih državljanki".

U novembru 2008. godine od Antimafijaškog suda u Bolonji osuđen je na 17 godina zatvora i novčanu kaznu od 150 000 evra zbog krivičnih dela trgovine ljudima i mafijaškog udruživanja, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: