Počinje gradnja autoputa do Jadrana

Izgradnja prve deonice autoputa Beograd - južni Jadran trebalo bi da počne krajem maja 2010, izjavila je ministarka za NIP Verica Kalanović.

Izvor: Beta

Četvrtak, 11.03.2010.

12:13

Default images

Ona je rekla da će se prvo graditi deonica od 12,5 kilometara između Uba i Lajkovca, za koju je izdvojeno dve milijarde dinara iz budžeta Srbije. Za tu deonicu, istakla je Kalanovićeva, postoji završen projekat sa tehničkom dokumentacijom i trenutno se intenzivno obavlja eksproprijacija.

"Ako sve bude kako treba, u aprilu bi trebalo da se raspiše tender, a krajem maja da počnu radovi", navela je ministarka i dodala da je planirano da izgradnja te deonice bude dvogodišnji projekat.

Kalanovićeva je navela i da su raspisani tenderi za izradu projektne dokumentacije za deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig.

Deonica od Beograda do Obrenovca, dodala je, još nije spremna ni za tendere za izradu projektne dokumentacije.

Prema opštim studijama izvodljivosti, deonica autoputa do Crne Gore od Beograda do Obrenovca trebalo bi da se gradi levom obalom reke Save, kazala je ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović.

Ukupna dužina autoputa Beograd - južni Jadran je 455 kilometara, od čega kroz Srbiju prolazi 255 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: