Vlast se izvinila žrtvama silovanja

Britanac iz Šefilda je 25 godina silovao ćerke, koje su mu rodile sedmoro dece. Agencije za zaštitu dece su se izvinile zbog neuspeha da im pomognu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.03.2010.

00:24

Default images

Socijalne službe su priznale neuspeh prilikom objavljivanja izveštaja o tom slučaju, u kojem je navedeno da je porodicu tokom 35 godina posetilo 100 socijalnih radnika iz 28 različitih javnih agencija.

Nadležne vlasti su preuzele kolektivnu odgovornost i nijedan pojedinac neće biti kažnjen za niz učinjenih grešaka, saopštile su agencije na zajedničkoj konferenciji za novinare u Derbiju kada su se svi izvinile žrtvama, preneo je Rojters.

Otac (56), čiji identitet nije otkriven, od 2008. služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ponavljanog silovanja svojih ćerki, koje je počelo kada su one imale između osam i deset godina.

Devojke su zatrudnele ukupno 18 puta i rodile sedmoro dece, a ukoliko bi se usprotivile ocu, dobijale bi batine ili bi na drugi način bile kažnjavane.

Kako njegovi zločini ne bi bili otkriveni, otac se sa porodicom selio 67 puta.

Odbori za zaštitu dece iz Šefilda i Linkolnšira uputili su bezrezervno izvinjenje zbog neuspeha da pomognu dvema ženama, naglašavajući da su lekcije naučene i sistemi promenjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: