Sneg i vetar otežavaju saobraćaj

Svi putevi u Srbiji su prohodni, ali je saobraćaj veoma otežan zbog snega i jakog vetra, koji će tek ujutru oslabiti.

Izvor: Beta

Sreda, 10.03.2010.

11:34

Default images

Kako je rečeno u Auto-moto savezu Srbije, saobraćaj je u celoj zemlji usporen, a zabeleženi su i kraći prekidi, kao, na primer, na Ibarskoj magistrali, ali i izletanja sa puta na auto-putu Beograd-Novi Sad. U AMŠ navode da je do sada samo u Beogradu zabeleženo oko 100 saobraćajnih nesreća i savetuju vozačima da večeras ne kreću na put bez preke potrebe i da se, ako ipak kreću, drže glavnih puteva.

Na deonici barske pruge između Požege i Valjeva trenutno je u prekidu želežnički saobraćaj na dva mesta zbog velikog snežnog nanosa i zbog cisterne koja se prevrnula kraj pruge, saopšteno je iz Železnica Srbije.

Cisterna "Jugopetrola" prevrnula se danas u 14.45 između železničkih stanica Kalenići i Kosjerić. Pripadnici MUP-a i vatrogasne jedinice trenutno pretaču benzin u drugi cisternu i očekuje se da će se saobraćaj na toj deonici normalizovati posle 21 čas.

Zbog prevrtanja cisterne u Kalenićima stoji putnički voz koji je iz Vrbnice saobraćao ka Beogradu, a u Kosjeriću brzi voz koji je iz Beograda saobraćao ka Baru.

Kako se dodaje, na istoj deonici, ali između stanica Lastra i Samari, voz koji je saobraćao iz Beograda za Valjevo u 17.35 naišao je na snežni nanos koji nije uspeo da probije. Na teren su izašle ekipe železnice i u toku je rasčišćavanje terena, ali za sada ne može da se proceni koliko će to trajati.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu je rečeno da će udari vetra ujutru oslabiti, ali da će sneg padati i u toku sutrašnjeg dana.

Prema podacima RHMZ, vetar trenutno u Beogradu duva 17 metara u sekundi, a najači udari danas su iznosili 18 metara u sekundi.

Snega u Beogradu ima po kolovozima, a njegova visina je oko dva centimetra u nižim, a do pet u višim delovima grada, dok u Valjevu visina snežnog pokrivača iznosi 17 centimetara.

Zbog jakog neveremena delovi Pančeva i obližnje Starčevo večeras su ostali bez struje, saopšteno je iz Elektrovojvodine.

"Pančevačka naselja Sodara i Strelište i selo Starčevo ostali su nešto pre 20 časova bez električne energije jer je nevreme prouzrokovalo kvar na jednoj od trafo stanica", izjavio je Radio Pančevu tehnički direktor Elektrovojvodine Pančevo Zoran Kajen.

Kvar neće moći da bude otklonjen dok se mećava ne smiri, ali ćemo pokušati da te potrošače tokom večeri prevežemo na drugi transformator, dodao je Kajen.

U Pančevu večeras pada sneg uz snažnu košavu koja dostiže brzinu i do 20 metara u sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: