Simeon Vilovski uhapšen u Grčkoj

Protosinđel Simeon Vilovski, osumnjičen za zloupotrebe u Eparhiji raško-prizrenskoj, uhapšen je u Grčkoj, kaže ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2010.

15:34

Default images

Grčka policija uhapsila je Vilovskog, za kojim je raspisana međunarodna poternica, oko podneva u predgrađu Soluna, rekao je Dačić Tanjugu.

Protiv arhimandrita Simeona, bivšeg igumana manastira Banjska i smenjenog arhijerejskog zamenika Eparhije raško-prizrenske, podneta je krivična prijava Višem tužilaštvu u Beogradu, a na teret mu se stavljaju finansijske zloupotrebe eparhijskih fondova u iznosu od više stotina hiljada evra.

Odlukom Sinoda Srpske pravoslavne crkve privremeno je razrešen dužnosti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Artemije, čiji je sekretar bio Vilovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: