FAS: Izvezeno 70 odsto proizvoda

Fabrika akumulatora Sombor, koja posluje u okviru Koncerna Farmakom MB, izvezla je prošle godine više od 70 odsto proizvodnje.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

20:51

Default images

Loš uticaj svetske ekonomske krize, ova kompanija prebrodila još u prvoj polovini protekle godine, izjavio je na Sajmu automobila direktor Radovan Mijailović. FAS je prošle godine izvezao milion akumulatora, dva puta više nego 2008, a najveći plasman bio je na tržišta EU, Rusije, bivših jugoslovenskih republika i Afrike.

FAS je 2009 ostvario prihod veći od 50 miliona evra, a za početak ove godine nagoveštava još bolje rezultate, jer su već potpisani i izvozni ugovori za veći deo godine.

"Mi ove godine nastavljamo sa snažnom razvojnom ekspanzijom pre svega u julu ćemo imati akumulatore za japanski program i nastavljamo razvoj industrijskog programa pre svega stacionarne baterije, a zatim i stacionarne baterije za neprekidno napajanje“, nvodi Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: