Dačić: Ubistvo nema versku pozadinu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da ubistvo policajca Željka Zečevića nema nacionalnu i versku pozadinu.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

12:50

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je pred Skupštinskim odborom za bezbednost da ubistvo policajca Željka Zečevića nema nacionalnu i versku pozadinu. Odbor se založio za poboljšanje materijalnog statusa policajaca i njihovu bolju opremljenost, kao i za pooštravanje kazni za napadače na policajce.

Okolnosti pod kojima je nastradao policajac iz Tutina Željko Zečević, razmatrane su pred Skupštinskim odborom za bezbednost.

Zečevića je ubio Fahrudin Mavrić nakon hapšenja zbog remećenja javnog reda i mira i izazivanja saobraćajne nesreće.

Istraga je, prema rečima ministra Dačića, pokazala da ubistvo nema nacionalnu niti versku pozadinu.

Na Odboru se postavilo i pitanje da li je poštovana procedura. Mavrić, koji je sedeo na zadnjem sedištu policijskog autombila, izvukao je Zečevićev službeni pištolj i pucao. Mavrić nije imao lisice, dok je drugi uhapšeni bio vezan pošto je bio agresivniji.

Ministar Dačić ipak kaže da je procedura poštovana. "Stvar je procene policajaca da li će lice koje hapse biti vezano ili ne", rekao je on.

U MUP-u kažu da je tokom 2008. godine podneto 1 724 prijava zbog napada na policiju, i da je taj broj bio veći prošle godine. Direktor policije Milorad Veljović zatražio je pomoć pravosuđa u zaštiti policajaca.

Ovoga puta iste stavove delili su i vlast i opozicija. I jedni i drugi podržali su policiju.

Odbor je zatražio da se najoštrije sankcionišu napadi na službena lica, kao i da se, ukoliko postoje mogućnosti, obezbede dodatna sredstva za opremanje policije.

Odlučeno je i da Skupština da novčanu pomoć za porodicu ubijenog policajca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: